Guide til den bedste gamerstol

Sådan vælger du den rigtige gamerstol

Hvor vigtig er din rygs helbred for dig? Rigtig mange vil måske ryste det af igen, måske sige “min ryg skal nok klare sig,” men faktum er, at hvis man spenderer rigtig mange timer hver dag på en stol, så bør man sidde behageligt og ergonomisk. Risikoen ved at sidde længe på en dårlig stol i en dårlig stilling er, at man på sigt vil få kronisk rygsmerter. Det kan have en hård, negativ effekt på resten af ens liv, så det er bestemt noget, man gerne skal undgå. Det er heldigvis ikke nødvendigt at købe en stol, der ligner noget fra Mars og til en pris, der kan mærkes flere år efter.

En god stol gør sig selvfølgelig ikke kun gældende for én, der spiller meget computer. Hvis du arbejder som programmør, på kontor eller i et andet fag, hvor du spenderer det meste af dagen på en stol, så er stolevalget utrolig vigtigt.

Hvad ér en gamerstol

Man kunne fristes til at sige, at en stol der anvendes, når man spiller computer eller konsol, er en gamerstol. Men det er lige optimistisk nok. En gamerstol er en stol, der er udviklet til at sidde i komfortabelt og længe, når man spiller spil. Nogle sågar designet til at give en fordel, når man spiller. Mange gamerstole er ikke meget anderledes end en stor kontorstol, forskellen ligger i detaljerne. Dette kan blandt andet være puder til lænden og nakken, indbygget benstøtte, mulighed for udvidelse af stolen i form af holdere til fx rat til bilspil, kopholder eller højtalere. Mange gamerstole er efterhånden også designet utrolig meget efter et sæde fra en racerbil.

Selvom en stol kaldes en gamerstol, og eventuelt markedsesføres som sådan, så ligner mange en stor kontorstol, og de virker også ganske fornuftigt på et kontor. Om stolen står på et kontor eller i et almindeligt værelse er uden betydning. Den gør sit arbejde lige godt.

Hvorfor ikke bare en almindelig kontorstol?

En ganske almindelig kontorstol fra fx Ikea er, alt efter design, og som følge deraf også prisen, rimelig flad med en lettere hård bund og ufleksibel ryg. De er generelt ikke særligt behagelige at sidde på, de giver et dårligt blodomløb i benene, og med ringe til ingen mulighed for at ændre rygstillingen, så man hurtigt bliver låst i en dårlig stilling.

En stol specifikt udviklet til at sidde længe på er derfor det oplagte valg. Det skal selvfølgelig siges, at en high-end kontorstol sagtens kan bruges som gamerstol, da de er designet til at være i brug mange timer af gangen. Det er i sidste ende noget du vil takke dig selv for både på kort og lang sigt.

Det skal du kigge efter, når du leder efter en stol

Ergonomien

Stolens ergonomi er utrolig vigtig. Selv en uhyggelig grim stol er guld værd, hvis din ryg ikke tager skade af at sidde på den. Der er nogle punkter som din stol som udgangspunkt bør have. Du bør altid ofre lidt mere på en god stol, da det har stor betydning for dit liv på lang sigt. En smadret ryg kan være invaliderende.

 • Højdekontrol. En rimelig standard funktion på næsten alle kontorstole.
 • Armlænkontrol. En knap så standard funktion. Muligheden for at hæve og sænke armlænet kan være rigtig behageligt. Specielt, hvis ens bord er lige lidt for lavt.
 • Modstandkontrol. Det her er til, hvis din stol kan læne sig bagover. Der kan det være rart at styre, hvor meget modstand, der er, når man læner sig tilbage.
 • Ryglænslås. Nogen stole lader dig læne tilbage, og så kan du låse ryglænet der, hvor du er. Det kan også være en ganske rar funktion.
 • Sædeslider. Nogen stole lader dig slide sædet frem og tilbage i forhold til ryglænet. Det er i særdeleshed rart, hvis stolen kan lænes meget langt tilbage.

Materialet

Skal din stols betræk være PU læder eller stof? Der ligger mere i det valg end bare “det ser lidt frækkere ud med læderet,” da det har en effekt på dig.

PU læder er oftest oksehud med et lag Polyurethan (PU) henover, så det får det blanke, glatte look. PU læder er lettere at rengøre end stof, til gengæld ånder det ikke, så sved kan samle sig og blive lidt ubehageligt, specielt på rigtig varme dage om sommeren.

Stof er mest almindeligt på meget simple kontorstole, men kan også findes på mere sofistikerede gamerstole. Sved er ikke noget problem her, fordi stoffet ånder, til gengæld kommer pletter for at blive. Holdbarheden er heller ikke lige så høj som ved PU læder af høj kvalitet.

Stilen

Man skal selvfølgelig ikke bare købe en stol, kun fordi den er ergonomisk. Det er også vigtigt, at man kan holde ud at se på den. Det er ganske muligt at finde ergonomiske stole, der ligner en almindelig kontorstol frem for et fancy racersæde. Eller måske er man faktisk til de stole, der består af små blokke sat sammen på en meget speciel måde.

Reklame
GRATIS FRAGT
noblechairs HERO TX Gaming Chair – Fabric Anthracite Gamer Stol – Grå – Stof – Op til 150 kg
Luksus executive / gamer stol, polstret stol med åndbart stof, puder med memory foam puder, Max vægt på 150 kg. Ryglæns størrelse 890mm (højde) x 570mm (bredde), sædestørrelse 550mm x 500mm (dybde x bredde). Farve: grå
Pris fra 3.890
GRATIS FRAGT
DUTZO Suzuka Gamer Stol – Sort – PU Læder – Op til 100 kg
Gamerstol henvendt imod den store teenager. Stolen er ergonomisk udformet, leveres med puder til hoved og lænd og lækker blød polstring. Suzuka minder meget om om vores prisvindende E-Sport V2 model, dog ikke nær så stor som E-Sport V2 modellen, men behol
Pris fra 999
GRATIS FRAGT
DUTZO Suzuka Gamer Stol – Sort / Blå – PU Læder – Op til 100 kg
Gamerstol henvendt imod den store teenager. Stolen er ergonomisk udformet, leveres med puder til hoved og lænd og lækker blød polstring. Suzuka minder meget om om vores prisvindende E-Sport V2 model, dog ikke nær så stor som E-Sport V2 modellen, men behol
Pris fra 999
GRATIS FRAGT
DUTZO Premio – Fabric Gamer Stol – Sort – Stof – Op til 150 kg
Stol, armstøtter, vippe, drejeled, metal, tekstil, sort
Pris fra 2.199
GRATIS FRAGT
DUTZO E-Sport V2 – Fabric Gamer Stol – Grå – Stof – Op til 120 kg
Ny soft version af vores prisvindende E-Sport V2 model. Gamerstolen har et ergonomisk design, puder til hoved og lænd og lækker blød polstring, hvor der er en større gaspatron end forgængeren og er fortsat en mindre udgave af vores DUTZO stole, men behold
Pris fra 1.199
GRATIS FRAGT
noblechairs EPIC Real Leather – Black Gamer Stol – Sort – Læder – Op til 120 kg
Luksus executive / gamer stol i ægte læder, polstret stol med læder betræk, med aftagelig pude til lænd og hoved. Max vægt på 120 kg. Ryglæns størrelse 870mm (højde) x 545mm (bredde), sædestørrelse 565mm x 560mm (dybde x bredde). Farve: sort
Pris fra 5.290
GRATIS FRAGT
noblechairs EPIC Real Leather – Black / White Gamer Stol – Sort / Hvid – Læder – Op til 120 kg
Luksus executive / gamer stol i ægte læder, polstret stol med læder betræk, med aftagelig pude til lænd og hoved. Max vægt på 120 kg. Ryglæns størrelse 870mm (højde) x 545mm (bredde), sædestørrelse 565mm x 560mm (dybde x bredde). Farve: sort / hvid / rød
Pris fra 5.290
GRATIS FRAGT
noblechairs EPIC Series – Black Gamer Stol – Sort – PU Læder – Op til 120 kg
Luksus executive / gamer stol, polstret stol med PU læder betræk, med aftagelig pude til lænd og hoved. Max vægt på 120 kg. Ryglæns størrelse 870mm (højde) x 520mm (bredde), sædestørrelse 565mm x 560mm (dybde x bredde). Farve: sort
Pris fra 3.390
GRATIS FRAGT
noblechairs EPIC Series – Black / Blue Gamer Stol – Sort / Blå – PU Læder – Op til 120 kg
Luksus executive / gamer stol, polstret stol med PU læder betræk, med aftagelig pude til lænd og hoved. Max vægt på 120 kg. Ryglæns størrelse 870mm (højde) x 520mm (bredde), sædestørrelse 565mm x 560mm (dybde x bredde). Farve: sort / blå
Pris fra 3.390
GRATIS FRAGT
noblechairs EPIC Series – Black / Green Gamer Stol – Sort / Grøn – PU Læder – Op til 120 kg
Luksus executive / gamer stol, polstret stol med PU læder betræk, med aftagelig pude til lænd og hoved. Max vægt på 120 kg. Ryglæns størrelse 870mm (højde) x 520mm (bredde), sædestørrelse 565mm x 560mm (dybde x bredde). Farve: sort / grøn
Pris fra 3.390
GRATIS FRAGT
noblechairs EPIC Series – Black / Gold Gamer Stol – Sort / Guld – PU Læder – Op til 120 kg
Luksus executive / gamer stol, polstret stol med PU læder betræk, med aftagelig pude til lænd og hoved. Max vægt på 120 kg. Ryglæns størrelse 870mm (højde) x 520mm (bredde), sædestørrelse 565mm x 560mm (dybde x bredde). Farve: sort / guld
Pris fra 3.390
GRATIS FRAGT
noblechairs EPIC Series – Black / Red Gamer Stol – Sort / Rød – PU Læder – Op til 120 kg
Luksus executive / gamer stol, polstret stol med PU læder betræk, med aftagelig pude til lænd og hoved. Max vægt på 120 kg. Ryglæns størrelse 870mm (højde) x 520mm (bredde), sædestørrelse 565mm x 560mm (dybde x bredde). Farve: sort / rød
Pris fra 3.390
Indlæs flere

Faren ved at sidde ned hele dagen, hver dag

Når du sidder ned hele dagen, uanset om din stol er ergonomisk eller ej, er der en række problemer, der kan komme på banen. En god stol kan hjælpe på nogen af dem, men det eliminerer dem ikke.

Organskader

 • Hjertet: Når du sidder ned, flyder dit blod langsommere rundt og musklerne forbrænder mindre fedt, hvilket gør det lettere for fedtsyrer at tilstoppe dit hjerte.
 • Bugspytkirtlen: Din krops evne til at reagere på insulin bliver påvirket efter bare én dag med længerevarende sidden. Dette medfører, at din bugspytkirtel producerer endnu mere insulin, og i sidste ende kan det medføre diabetes.
 • Tyktarmskræft: Udover tyktarmskræft har du også forøget risiko for at udvikle brystkræft. Årsagen ifølge kilden er ikke helt kendt endnu, men den forøgede insulinproduktion hentydes til at kunne være årsagen.

Fordøjelsen: Når du sidder ned efter, at du har spist, bliver din indvolde komprimeret, hvilket får din forbrænding til at blive langsommere. En træg fordøjelse kan yderligere føre til kramper, oppustethed, halsbrand og forstoppelse.

Hjerneskade: Fordi dit blod flyder langsommere når du sidder ned, får din hjerne mindre frisk blod og oxygen, hvilket er nødvendigt for at udløse hjerne- og humørstimulerende kemikalier. Din hjerne bliver simpelthen langsommere.

Kropsholdningen

 • Anstrengt nakke og skuldre: Når du sidder og arbejder ved en computer, eller taler i telefon, er det almindeligt at have hovedet og skuldrene fremad. Dette kan blandt andet medføre en permanent ubalance, hvilket kan medføre nakkebelastning, ømme skuldre og ryg.
 • Rygproblemer: Din rygrad udsættes for endnu mere pres når du sidder ned, end når du står op. Det anslås, at 40% af alle med rygsmerter, har siddet for længe ned.

Mavemusklerne: Når du står op, spænder du mavemusklerne og holder derved dem ved lige. Det gør sig ikke gældende når du sidder ned. Det kan medføre slappe mavemuskler.

Hofterne: For meget sidden gør, at dine hofter bliver stive. Dine balder bliver også med tiden svækket, så styrken og stabiliteten i dine skridt og hop bliver nedsat.

Benforstyrrelser

 • Åreknuder: Din blodcirkulation i benene er forringet når du sidder ned. Dette kan forårsage hævelser i anklerne, åreknuder og blodpropper kendt som deep vein thrombosis (DVT).
 • Svage knogler: Gåen, løben og andre vægtbærende aktiviteter har en positiv effekt for dine knogler – de bliver stærkere og tættere. At sidde ned har den modsatte effekt. Udover svage knogler, kan det medføre knogleskørhed.

Kilde: http://fitness.mercola.com/sites/fitness/archive/2015/05/08/sitting-too-long.aspx

Når du nu sidder ned, så kan du lige så godt få gjort det på bedst mulige måde. Og husk så at rejse dig i ny og næ og få bevæget kroppen.

You may also like...

Skriv et svar